Una-Terra-logo

Siker a tengerentúlon

Szerencsére van már külföldi példa arra, hogy lehetséges az ésszerűséget követni ebben a kérdésben. 

2018 őszén a Kaliforniai Állami Közgyűlés egyhangúlag elfogadta a szenátus 1249-es, azaz a “kegyetlenség-mentes kozmetikai termékek” törvényjavaslatát!

A 2020. január 1-vel hatályba lépett jogszabály – néhány kivételes esettől eltekintve – megtiltja a kozmetikai gyártóknak, hogy Kalifornia területén olyan kozmetikumot forgalmazzanak, melynek akár a végtermékét, akár bármely összetevőjét állatokon tesztelték.

Judie Mancuso, a Social Compassion in Legalisation elnök-alapítója szerint, a Cathleen Galgiani szenátor asszony által benyújtott és a Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM) valamint a Lush Cosmetics által támogatott törvény évi több ezer állat életét menti meg, és igazán inspiráló látni, amint állatjogi csoportok, tudományos szakértők és törvényhozók együttműködnek a nemes cél érdekében.

“Ma már elérhetőek olyan megbízható, modern és humánus tesztelési eljárások, amelyek nem járnak állatok szenvedésével!”  

mondta Kristie Sullivan, a PCRM kutatáspolitikai alelnöke.

Az állatkísérletek elleni tiltakozás egyre hevesebb. Elavult és megbízhatatlan, nem biztonságos a fogyasztók számára, kegyetlenség az állatokkal szemben. A HSUS felmérése szerint, évente 100.000 – 200.000 állat válik állatkísérlet áldozatává, köztük majomalkatúak, kutyák (a beagle például tipikusan állatkísérleti célra szaporított fajta), nyulak, és rágcsálók egyaránt.