Una-Terra-logo

Mi a baj AZ állatkísérletekkel?

Az állatkísérleteket a XXI. században sem tudományos szükségszerűség, sem hatékonyság, sem etikai oldalról nem lehet igazolni.

 

A kísérletekben résztvevő laboratóriumi állatoknak az élete egy vég nélküli, fájdalmas kísérletsorozat, amely során kimondhatatlan szenvedést, kétségbeesést, stresszt és magányt élnek át. Ha pedig véget ér a tesztelés, a szerencsétlen túlélőket vagy megölik, vagy egy másik kísérletben “használják fel”. 

Számtalanszor bizonyítást nyert már, hogy mind a gyógyszeripari, mind a kozmetikai állatkísérletek helyettesítésére van alternatíva. 

 

Ezek a módszerek nem járnak kegyetlenséggel, emellett idő-és költségkímélő megoldások, nem beszélve arról, hogy sokkal pontosabb és hatékonyabb eredményeket mutathatnak, mint a hagyományos állatkísérletek.

Állatkísérlet az Európai Unióban

A kozmetikai célú állatkísérletek ellen indított EU-polgári kezdeményezés aláírásainak ellenőrzése befejeződött.

Magyar eredmény: 100%

1.217.916 érvényes aláírással teljesítettük az EU-parlamenti tárgyaláshoz szükséges kritériumokat!

A megoldás azonban még várat magára, mivel az EU bíróságának határozata hatályon kívül helyezte a kozmetikai célú állatkísérletek tilalmát.

Hogyan válassz kozmetikumot?

Válaszd a kegyetlenség-mentes vegán kozmetikumokat!

Vegán alapozó, vegán rúzs, vegán smink, vegán arckrém? Ezeket keresed? Ebben szeretnénk most neked segíteni egy összefoglalóval a teljesség igénye nélkül.

Az összetevőlista mellett figyelembe vesszük a tesztelési és a gyártási folyamatokat is.

kapcsolódó híreink

A vegán kozmetikumok világa – kegyetlenség-mentes szépség

A vegán életmódra váltáskor az egyik fontos felismerésünk, hogy mennyi állati eredetű anyagot használunk az életünk minden területén, és az állatokkal szembeni kegyetlenség úgy vesz körbe minket, hogy...

Csalódott közlemény

Az EU bíróságának határozata hatályon kívül helyezte a kozmetikai célú állatkísérletek tilalmát!...

Mi jut eszedbe elsőként, amikor állatkísérletről hallasz?

Talán a nyulak, akikkel cigarettát szívatnak? Vagy hörcsögök, akiknek szemébe kozmetikai készítményeket csepegtetnek? Teszik annak bizonyításául, hogy a termékek ártalmatlanok a fogyasztók (emberek)...

Siker a tengerentúlon

Szerencsére van már külföldi példa arra, hogy lehetséges az ésszerűséget követni ebben a kérdésben.  2018 őszén a Kaliforniai Állami Közgyűlés egyhangúlag elfogadta a szenátus 1249-es, azaz a...

Regisztrálj, és iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha számodra is fontos az állatok sorsa, és szeretnél értesülni jövőbeli kampányainkról, szívesen küldünk értesítést e-mail fiókodba.