Una-Terra-logo

Az Una Terránál azért teszünk napról napra, hogy minél inkább a köztudatba kerüljön az, amiről a nevünk is árulkodik: egy Földünk van, amelyre felelősen vigyázunk kell.

Szervezetünk 2022-ben jött létre, az Ébredő Bolygó Alapítvány, a Magyar Vegán Egyesület, a Sea Shepherd valamint a Magyar Szőrmeellenes Liga korábbi és jelenlegi tagjai hívták életre.

Mik a céljaink?

Társadalmi szemléletformálás a környezet és az állatok védelméért

Ezt átfogó edukációs és érzékenyítő programokkal, kampányokkal és médiamegjelenésekkel érjük el, amelyek széles társadalmi csoportok szemét nyithatják fel a bolygónk jelenlegi kizsákmányolására, és indíthatják el őket egy tudatosabb életmód felé.

Magyarország intenzív részvételének kiépítése a nyugati világ állatjogi mozgalmában

Nemzetközi szervezetekkel, és más országok állatvédelmi, környezetvédelmi megmozdulásaival együttműködésben érjük el, hogy Magyarország is aktív szerepet foglaljon el az állatjogok térképén. Haladjunk a fejlettebb országokkal, hiszen hatékony összefogással és nemzetközi támogatással a határon belüli ügyeinknek is érvényt szerezhetünk, és a globális fellépést is erősíthetjük.

Nemzetközi állatmentések koordinációja

Hatékony segítséget nyújtunk a szervezési, elhelyezési és logisztikai feladatokban. Erre volt példa az Ukrajnában zajló háború nyomán kialakuló állatmentési mozgalomban való részvételünk is, amely során kurátorunk számos állatot segített eljuttatni új, biztonságos lakóhelyére.

Nemzetközi állat-és környezetvédelmi kampányokban való részvétel

Olyan szemléletformáló, és valós eredményeket produkáló kampányokban erősítjük Magyarország szerepvállalását, amelyeket egyedülálló módon képviselünk itthon, és fordítunk magyar nyelvre, megszólítva ezzel mindenkit, aki szeretne tenni az állatokért és a Földért.

Tagjaink

Kristóf Veronika

kuratóriumi tag, szakmai munkatárs

A Paul Watson Kapitány által alapított és vezetett Sea Shepherd hét antarktiszi bálnavédelmi missziójában vett részt, mint környezetvédelmi újságíró és vegán szakács önkéntes. Újságíró, kiadványszerkesztő, vegán állatjogi aktivista. 2007 és 2022 között a Sea Shepherd magyarországi képviselője volt. 2023 óta a Captain Paul Watson Foundation magyarországi képviselője.

Nagy Ervin

az Alapítvány kurátora

A Magyar Szőrmeellenes mozgalom alapítója, az Ébredő Bolygó Alapítvány és a Vegán Állatvédelem Egyesület korábbi elnöke, állatjogi aktivista, a Plant-Powered Perspectives konferencia szervezője, a Vegan Business Circle alapító tagja, a Növényi Alapú Élelmiszereket Gyártók és Forgalmazók Országos Szövetségének elnöke.

Fülöp Zsófia

alapító, szakmai munkatárs

A Magyar Vegán Egyesület korábbi alelnöke, állatjogi aktivista, a Plant-Powered Perspectives konferencia szervezője, a Vegan Business Circle alapító tagja, a Növényi Alapú Élelmiszereket Gyártók és Forgalmazók Országos Szövetségének titkára.

Debreczeny Boglárka

projektvezető, szakmai munkatárs

Fülöp Róbert

IT, tech support

És neked

köztünk a helyed?

 

Ha szívesen csatlakoznál hozzánk, és motiválnak a céljaink, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Együttműködő partnereink

Lépj velünk kapcsolatba!