Rólunk

Az Una Terránál azért teszünk napról napra, hogy minél inkább a köztudatba kerüljön az, amiről a nevünk is árulkodik: egy Földünk van, amelyre felelősen vigyázunk kell.

Szervezetünk 2022-ben jött létre, az Ébredő Bolygó Alapítvány, a Magyar Vegán Egyesület, a Sea Shepherd valamint a Magyar Szőrmeellenes Liga korábbi és jelenlegi tagjai hívták életre.

Rókák

Mik a céljaink?

  • Társadalmi szemléletformálás a környezet és az állatok védelméért.

Ezt átfogó edukációs és érzékenyítő programokkal, kampányokkal és médiamegjelenésekkel érjük el, amelyek széles társadalmi csoportok szemét nyithatják fel a bolygónk jelenlegi kizsákmányolására, és indíthatják el őket egy tudatosabb életmód felé.

 

  • Magyarország intenzív részvételének kiépítése a nyugati világ állatjogi mozgalmában.

Nemzetközi szervezetekkel, és más országok állatvédelmi, környezetvédelmi megmozdulásaival együttműködésben érjük el, hogy Magyarország is aktív szerepet foglaljon el az állatjogok térképén. Haladjunk a fejlettebb országokkal, hiszen hatékony összefogással és nemzetközi támogatással a határon belüli ügyeinknek is érvényt szerezhetünk, és a globális fellépést is erősíthetjük.

 

  • Nemzetközi állatmentések koordinációja.

Hatékony segítséget nyújtunk a szervezési, elhelyezési és logisztikai feladatokban. Erre volt példa az Ukrajnában zajló háború nyomán kialakuló állatmentési mozgalomban való részvételünk is, amely során kurátorunk számos állatot segített eljuttatni új, biztonságos lakóhelyére.

 

  • Nemzetközi állat-és környezetvédelmi kampányokban való részvétel.

     

    Olyan szemléletformáló, és valós eredményeket produkáló kampányokban erősítjük Magyarország szerepvállalását, amelyeket egyedülálló módon képviselünk itthon, és fordítunk magyar nyelvre, megszólítva ezzel mindenkit, aki szeretne tenni az állatokért és a Földért.

Székhely és levelezési cím: 1138 Budapest Párkány u. 12 7/43

Tagjaink

Nagy Ervin

az Alapítvány kurátora

A Magyar Szőrmeellenes Liga elnöke, az Ébredő Bolygó Alapítvány és a Vegán Állatvédelem Egyesület korábbi elnöke, állatjogi aktivista, a Plant-Powered Perspectives konferencia szervezője, a Vegan Business Circle alapító tagja, a Növényi Alapú Élelmiszereket Gyártók és Forgalmazók Országos Szövetségének elnöke.

Kristóf Veronika

szakmai munkatárs

A Sea Shepherd magyarországi képviselője, hét antarktiszi bálnavédelmi misszió környezetvédelmi újságíró és vegán szakács önkéntese, állatjogi aktivista.

Fülöp Zsófia

szakmai munkatárs

A Magyar Vegán Egyesület korábbi alelnöke, állatjogi aktivista, a Plant-Powered Perspectives konferencia szervezője, a Vegan Business Circle alapító tagja, a Növényi Alapú Élelmiszereket Gyártók és Forgalmazók Országos Szövetségének titkára.

Együttmüködő partnereink

Lépj velünk kapcsolatba!