Üzenet a csarnok mélyéről: így él egy brojlercsirke

Kedves Fogyasztó(m)!

Legyünk őszinték! Ha már az ágazat is Frankenstein-csirkének nevez bennünket, akkor csak el tudod képzelni, hogy mi történik velünk a csarnokok falai között! Igaz?

Tudtad?

A takarmányunk természetellenes összeállítású, hogy minél gyorsabban, minél nagyobb tömegnövekedést érjünk el.

A zsúfoltságunk tudatossága egyszerűen brilliáns! Képzeld el, hogy szinte meg sem tudunk mozdulni, vagy ha mégis, hát összetörnek alattunk a kis vékony lábaink. Kevésbé fáj talán, ha meg sem próbálhatjuk. Mennyivel hatékonyabb a takarmányhasznosulás, mint ha naphosszat futkosnánk összevissza?

Micsoda? Hogy hova végezzük dolgunkat? Hát persze hogy magunk alá! Képzeld el azt a mindenen átmaró, állandó ammóniaszagot, amiben kuporgunk! Ne feledd, ha mozognánk, többet ennénk, több lenne az ürülékünk is!

Úgy érted, hogy akkor ez már maga a fenntartható állattenyésztés?

És hogy ezek után milyen minőségű az izomzatom? Vagy ahogy te nevezed: a húsom? Kedves Fogyasztó, szerintem ha látnád, többé nem mernél megenni bennünket.

Őseinket pl. 1925-ben 112 nap alatt átlagosan 1,13 kg-ra hizlaltan vágták le.

Az ágazat profitéhsége miatt, 100 év múlva, 2023-ban már 47 nap alatt átlagosan 2,96 kg-os súllyal kerültek sorstársaink vágóhídra.

58%-kal kevesebb idő alatt kell elérnünk 2,6-szoros súlyt.

A Merci for Animals 90 másodperces videója: https://frankenchickens.com