Una-Terra-logo

Nincs megfelelő tűzvédelem a szárnyas telepeken

A 2023-as baromfitenyésztési, tartási és technológiai csúcstalálkozó egyik napirendi pontja volt egy új, megbízhatóbb tűzérzékelési technológia bemutatása, mely segítheti a termelőket a tűzesetek korai észlelésében a baromfitelepeken, ami révén megelőzhető, de legalább csökkenthető a madarak tömeges elhullása ÉS csökkenthetők az ágazat biztosítási költségei!

A jelenlegi füstérzékelő rendszerek nem képesek megbízhatóan működni, különösen a ketrecmentes tartási rendszerben, a levegőben lévő por koncentrációja miatt, ami magas meghibásodási arányt eredményez. Továbbá a szabványos locsolórendszerek beépítésének a csarnokok meghatározott hőmérsékleti tartománya és a ventilláció szinte melegágya a tűznek, ugyanakkor a korlátozott vízellátás egyaránt megakadályozza, hogy vész esetén a víz elérhesse a tüzet!

A precíz füstérzékelés kulcsfontosságú a veszteségek elkerülésében!

“A Prism Control TheERM innovatív rendszerét úgy tervezték, hogy érzékelje a füstöt az egymás fölé helyezett ketrecrendszerek mellett, felülírja a csarnok automata szellőzőrendszerét, megakadályozza, hogy az oxigén táplálni tudja a tüzet, azonnal értesíti a telep felelős alkalmazottait és a helyi tűzoltóságot. A rendszert további kutatások és tesztelések után, a biztosítótársaságok egyfajta kockázatmegelőzési formának fogják tekinteni.”

– mutatta be Brandon Mulnix, a Prism Controls kereskedelmi igazgatója.

A vadvilágot is veszélyeztető madárinfluenza és magas patogenitású madárinfluenza miatti tömeges megsemmisítések, csarnoktüzekben odaveszett szárnyasok, az antibiotikummal kevert takarmány miatt a fogyasztók szervezetében kialakuló antibiotikum rezisztencia…

Biztos, hogy bármi áron szükségünk van a szárnyasok húsára és tojására?